Henkilökunta

Oopperajohtaja, FM, Laura Åkerlund

Oopperaohjaaja, FM, pianisti Laura Åkerlund on kymmenen vuoden ajan työskennellyt ooppera-alalla viidessä eri maassa. Hän on työskennellyt mm. Bayerische Staatsoperissa, Deutsche Oper Berlinissä, Oper Stuttgartissa ja Komische Oper Berlinissä, sekä kymmenissä produktioissa Venäjällä, Saksassa, Englannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Tämän kansainvälisen työkokemuksen ansiosta Åkerlund tuo Suomeen uudenlaisen oopperatalokonseptin, joka fokusoituu erityisesti esityksen kokonaisvaltaisuuteen ja ohjaajantyöhön.

Helsingin Koominen Oopperan toiminta perustuu eurooppalaiseen uuden ajan oopperatalokonseptiin, jossa merkittävää on kansainvälinen yhteistyö, verkottuminen ja tuotannon kiertuemaisuus. Oopperatalo panostaa esityksen kokonaisilmaisuun ja pyrkii nostamaan suomalaisen oopperaohjaajan vientituotteeksi. Esikuvana on Berliinin legendaarinen Komische Oper, joka oli yksi tärkeä tekijä Regietheaterin nousussa 1900-puolivälissä.

Lisätietoja www.lauraakerlund.com
 

Pääkapellimestari Erkki Lasonpalo

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan kapellimestariluokalla 2007. Vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Segerstamin johdolla. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on johtanut diplominsa jälkeen Turun, Helsingin, Lappeenrannan, Tampereen, Lahden, Oulun, Kuopion, Vaasan, Porin ja Jyväskylän kaupunginorkestereita, Tapiola Sinfoniettaa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan orkestereita ja johtanut oopperoita Kokkolan Oopperassa sekä Suomen Kansallisoopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloittaa Kemin kaupunginorkesterin sekä Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina. Keväällä 2017 Erkki Lasonpalo on nimitetty Mikkelin kaupunginorkesterin taiteelliseksi partneriksi.
 

Tuottaja, FM, Maiju Talvisto

Maiju Talvisto on työskennellyt lähes kymmenen vuoden ajan kulttuurialalla erilaisten projektien parissa. Talvisto on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 2012 pääaineenaan musiikkitiede. Tällä hetkellä hän työskentelee Koomisen Oopperan lisäksi Flow Festivalin artistituotannon vastaavana sekä viimeistelee pro gradu –työtään Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, arts management –maisteriohjelmaan.

Maiju LinkedInissä: https://fi.linkedin.com/in/maijutalvisto
 

Erikoistuotannot, Juhani Helin

Juhani Helin on pitkän linjan yrittäjä. Hänen yrityksenä (FinnAV Oy) toimii esitystekniikan maahantuonti—ja projektitalona.

Helinillä on tätäkin kautta vahva, vuosikymmenien kokemus niin event- kuin myös rental-alalta ja sen toiminnassa. Hänelle on kertynyt hyvin pitkä kokemus erilaisista tilaisuuksista niin esiintyjänä kuin myös tapahtumien järjestäjänä.

Helin on toiminut näkyvästi ja pitkään myös järjestö- ja yhdistystoiminnassa. Tuttuja toimialoja ovat niin alansa kattojärjestöt kuin myös viihteellisemmät esimerkiksi latino-tanssiin ja tapahtumiin keskittyneet yhdistykset, joiden johto- ja hallitustoiminnassa hän on ollut mukana.