Helsinki Opera Festival järjestetään ensimmäistä kertaa elokuussa 2018

Helsinkiin saapuu uusi kansainvälisten tuotantojen oopperafestivaali, jolla on joka vuosi on oma teemansa. Tämän vuoden teema on kansainväliset yhteistuotannot, josta esimerkkinä yhteistyö puolalaisten oopperatoimijoiden kanssa.

Festivaalin järjestäjänä toimii Helsingin Koominen Ooppera.

Joka vuosi festivaali valitsee kumppaninsa eri maista ja toteuttaa yhteistyössä ulkomaisten ja suomalaisten taiteilijoiden kanssa yhteistuotantoja. Festivaalin tämän vuoden partneri on puolalainen barokkiorkesteri Capella Cracoviensis, jonka kanssa toteutetaan Halka-ooppera sekä konsertti pe 24.8.2018.

”Näemme tarpeen kansainväliseen toimintaan, vuoropuheluun, ja yhteistyöhön Suomen ja ulkomaiden välillä. Työmahdollisuuksien tarjoaminen nuorille taiteilijoille sekä Suomesta että ulkomailta on meille tärkeätä. Festivaali myös ottaa huomioon Helsingissä elokuussa vierailevat turistit”, toteaa Koomisen Oopperan toimitusjohtaja ja taiteellinen johtaja Laura Åkerlund.

Festivaali järjestetään 22.8-25.8.2018 Helsingissä. Liput festivaalin koko ohjelmistoon tulevat myyntiin ensi viikolla Lippupisteestä.