Stanislaw Moniuszkon ooppera Halka esitetään elokuussa Suomessa ja Koomisen Oopperan vientihanke alkaa

Stanislaw Moniuszkon ooppera Halka esitetään Suomessa elokuussa 2018 Kulttuuritalolla. Helsingin Koominen Ooppera toteuttaa teoksen yhteistyössä puolalaisen, kansainvälisesti palkitun barokkiorkesteri Capella Cracoviensiksen kanssa ja Helsingin esitysten jälkeen teos lähtee kiertueelle Puolaan. Helsingin Koominen Ooppera jatkaa näin kansainvälisten yhteistuotantojen linjaansa ja suomalaisen ooppera-alan osaamisen vientiä ulkomaille.

Halkan ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund ja teoksen kapellimestarina toimii Jan Tomasz Adamus, joka on myös Capella Cracoviensis -orkesterin taiteellinen johtaja. Capella Cracoviensis on 50-henkinen, vuonna 1970 perustettu vanhaan musiikkiin ja periodi-instrumentteihin erikoistunut orkesteri.

Päärooleissa esiintyvät Theater and der Wienin ensembleen kuuluva mezzosopraano Natalia Kawałek, sopraano Małgorzata Rodek, tenori Jakub Pawlik ja baritoni Sebastian Szumski. Suomalaiset taiteilijat vastaavat lavastuksesta, visualisoinnista ja puvustuksesta.

Vuosi 2018 on myös teoksen juhlavuosi, sillä kantaesityksestä tulee kuluneeksi 170 vuotta. Lisäksi vuonna 2018 Puola juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään.

Halka on osa monivuotista ooppera-alan vientihanketta

Halka on osa Helsingin Koomisen Oopperan luotsaamaa vientihanketta, jonka tavoitteena viedä on suomalaista oopperaosaamista ulkomaille ja näin lisätä suomalaisten taiteilijoiden läsnäoloa kansainvälisellä oopperakentällä.

Esitykset Helsingin Kulttuuritalolla 22.,23. ja 25. elokuuta. Lipunmyynti Helsingin esityksiin alkaa maanantaina 22.1.2018 klo 9.00 Lippupisteessä. Liput alkaen 29,50€ (sis. palvelumaksut).

Halka_01