Helsingin Koominen Ooppera juhli yksivuotista toimintaansa 6.7.2017

Helsingin Koominen Oopperan juhli 6.7.2017 yksivuotista taivaltaan, tiiviisti työn äärellä. Suomen uusin oopperatalo perustettiin 6.7.2016. Ensimmäisestä toimintavuodesta ensimmäiset viisi kuukautta käytettiin toiminnan käynnistämiseen ja loput seitsemän kuukautta on käytetty esitys- ja kulttuuritoiminnan tuottamiseen, perustoiminnan tekemiseen ja organisaation toimintamallien vakiinnuttamiseen.

”Kulunut vuosi on kerta kaikkiaan ylittänyt kaikki odotukseni. Hurja työmäärä takana, ja suuri kiitos kaikille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi”, kommentoi Helsingin Koomisen Oopperan johtaja Laura Åkerlund.

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Koominen Ooppera on järjestänyt yhteensä 13 esitystä, joiden täyttöaste on ollut 70%. Maksullisten esitysten lisäksi Koominen Ooppera on myös tarjonnut erilaisia maksuttomia tilaisuuksia, kuten luentoja. Koominen Ooppera on toiminut merkittävänä kulttuurialan työllistäjänä ja tarjonnut vuoden aikana töitä yli 200:lle kulttuurialan ammattilaiselle. Lisäksi Helsingin uusin oopperatalo on suunnitelmallisen tiedotus- ja markkinointityön avulla niittänyt medianäkyvyyttä ja tavoittanut kattavasti yli miljoona henkilöä niin valtamediassa, aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa kuin blogeissakin.