Stanislaw Moniuszkon ooppera Halka esitetään elokuussa Suomessa ja Koomisen Oopperan vientihanke alkaa

Stanislaw Moniuszkon ooppera Halka esitetään Suomessa elokuussa 2018 Kulttuuritalolla. Helsingin Koominen Ooppera toteuttaa teoksen yhteistyössä puolalaisen, kansainvälisesti palkitun barokkiorkesteri Capella Cracoviensiksen kanssa ja Helsingin esitysten jälkeen teos lähtee kiertueelle Puolaan. Helsingin Koominen Ooppera jatkaa näin kansainvälisten yhteistuotantojen linjaansa ja suomalaisen ooppera-alan osaamisen vientiä ulkomaille.

Halkan ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund ja teoksen kapellimestarina toimii Jan Tomasz Adamus, joka on myös Capella Cracoviensis -orkesterin taiteellinen johtaja. Capella Cracoviensis on 50-henkinen, vuonna 1970 perustettu vanhaan musiikkiin ja periodi-instrumentteihin erikoistunut orkesteri.

Päärooleissa esiintyvät Theater and der Wienin ensembleen kuuluva mezzosopraano Natalia Kawałek, sopraano Małgorzata Rodek, tenori Jakub Pawlik ja baritoni Sebastian Szumski. Suomalaiset taiteilijat vastaavat lavastuksesta, visualisoinnista ja puvustuksesta.

Vuosi 2018 on myös teoksen juhlavuosi, sillä kantaesityksestä tulee kuluneeksi 170 vuotta. Lisäksi vuonna 2018 Puola juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään.

Halka on osa monivuotista ooppera-alan vientihanketta

Halka on osa Helsingin Koomisen Oopperan luotsaamaa vientihanketta, jonka tavoitteena viedä on suomalaista oopperaosaamista ulkomaille ja näin lisätä suomalaisten taiteilijoiden läsnäoloa kansainvälisellä oopperakentällä.

Esitykset Helsingin Kulttuuritalolla 22.,23. ja 25. elokuuta. Lipunmyynti Helsingin esityksiin alkaa maanantaina 22.1.2018 klo 9.00 Lippupisteessä. Liput alkaen 29,50€ (sis. palvelumaksut).

Halka_01

 


Laura Åkerlundin ohjaaman Punaisen viivan liput nyt myynnissä!

Kemin kaupunginorkesteri tuo yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa näyttämölle maaliskuussa 2018 Aulis Sallisen Punainen viiva -oopperan. Teoksen ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund ja kapellimestarina toimii Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestari Erkki Lasonpalo. Teoksen liput ovat nyt myynnissä.

Liput 42/47€ (sis. palvelumaksut) nyt Lippupisteestä! Ostamaan pääset tästä.


Helsingin Koominen Ooppera juhlii yksivuotista taivaltaan

Helsingin Koominen Oopperan juhli 6.7.2017 yksivuotista taivaltaan, tiiviisti työn äärellä. Suomen uusin oopperatalo perustettiin 6.7.2016. Ensimmäisestä toimintavuodesta ensimmäiset viisi kuukautta käytettiin toiminnan käynnistämiseen ja loput seitsemän kuukautta on käytetty esitys- ja kulttuuritoiminnan tuottamiseen, perustoiminnan tekemiseen ja yrityksen toimintamallien vakiinnuttamiseen.

”Kulunut vuosi on kerta kaikkiaan ylittänyt kaikki odotukseni. Hurja työmäärä takana, ja suuri kiitos kaikille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi”, kommentoi Helsingin Koomisen Oopperan johtaja Laura Åkerlund.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana Koominen Ooppera on järjestänyt yhteensä 13 esitystä, joiden täyttöaste on ollut 70%. Lisäksi kahdeksan (8) yhteisötapahtumaa, joissa kuulijoita ja näkijöitä on ollut n. 420.000. Ooppera on toiminut merkittävänä kulttuurialan työllistäjänä ja tarjonnut vuoden aikana töitä 202 alan ammattilaiselle, sekä oman organisaation seitsemälle henkilölle. Lisäksi Helsingin uusin oopperatalo on toteuttanut 23 laajaa markkinointikampanjaa ja niittänyt medianäkyvyyttä kattavasti yli miljoonalle henkilölle niin valtamediassa, naistenlehdissä, televisiossa, radiossa, nettisisvuilla kuin blogeissa.

Helsingin Koominen Ooppera


Koominen Ooppera on avannut ensimmäisenä suomessa alan verkkokaupan

Helsingin Koominen Ooppera on avannut oman ooppera-aiheisen verkkokaupan. Kaupassa myydään uuden oopperatalon tunnusmerkiksi muodostuneita kangaskasseja ja myöhemmin myyntiin lisätään muun muassa ooppera-aiheisia julisteita.

Verkkokaupan tuotteita on mahdollista tilata kotiin postin kautta tai noutaa Koomisen Oopperan toimistolta erikseen sovittavana ajankohtana.

Verkkokaupan lisäksi Koomisen Oopperan kangaskasseja myy myös nuottikauppa Ostinato.

Mainoskuvat Koomisen Oopperan tuotteista otti Henriikka Koskenniemi.

Verkkokauppaan pääset tästä linkistä.


Vastaa Koomisen Oopperan ensimmäiseen yleisökyselyyn

Helsingin Koominen Ooppera on avannut ensimmäisen yleisökyselynsä, ja kerää kyselyn avulla palautetta ensimmäisestä toimintavuodestaan. Vastaamalla kyselyyn tuet toiminnan kehittämistä ja annat arvokasta palautetta uudelle oopperatalolle. Sinun ei tarvitse olla käynyt Koomisen Oopperan tilaisuuksissa, jotta voit osallistua kyselyyn. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lippuja esityksiin sekä tuotepalkintoja. Kysely on auki 15.12. asti.

Kyselyyn pääset tästä.


Aulis Sallisen Punaisen viivan Kemiin keväällä 2018 – mukana ohjaaja Laura Åkerlund ja kapellimestari Erkki Lasonpalo

Kemin kaupunginorkesteri tuo yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa näyttämölle maaliskuussa 2018 Aulis Sallisen Punainen viiva -oopperan. Vuonna 2018 teoksen kantaesityksestä tulee kuluneeksi 40 vuotta. Ooppera on ajankohtainen, koska maailmalla kuten Suomessakin ihmiset liikkuvat synnyinseuduiltaan ja hakevat sosiaalisesti parempaa asemaa, sekä uutta identiteettiä ja rooliaan yhteiskunnassa.

Teoksen ohjaa Helsingin Koomisen Oopperan johtaja, oopperaohjaaja Laura Åkerlund. Orkesteria johtaa Kemin kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestari Erkki Lasonpalo. Päärooleissa esiintyvät mezzosopraano Virpi Räisänen ja baritoni Juha Kotilainen. 
Produktioon etsitään vielä solistisia laulajia.

Punainen viiva esitetään Kemin Tervahallissa 23., 24. ja 26. maaliskuuta 2018. Lipunmyynnin aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin.


Basso Mika Kares Helsingin Koomisen Oopperan taiteelliseksi neuvonantajaksi

Elokuussa 2016 toimintansa aloittanut Helsingin Koominen Ooppera on kutsunut basso Mika Kareksen taiteelliseksi neuvonantajakseen. Kares aloittaa uudessa pestissään välittömästi.

Mika Kares on arvostettu basso, joka on luonut jo vuosia kansainvälistä uraa maailman oopperataloissa kuten Baijerin valtionoopperassa, Zürichin oopperassa ja Salzburgin festivaalilla sekä konserttisolistina.

Mika Kares on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja yksityisesti professori Roland Hermannin johdolla. Kareksen repertuaari on laaja, mutta hän on erityisen menestyksekkäästi esittänyt Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikkia.

Kares on vastaanottanut Der Goldene Fächer -palkinnon Badenin valtionoopperan parhaana laulajana 2009 ja hänet on nimetty Savonlinnan Oopperajuhlien Vuoden Taiteilijaksi 2008. Lisäksi hän on vuoden 2017 Rauma Festivon taiteellinen johtaja ja johtaa myös perustamaansa Eurajoki Bel Canto -festivaalia.

http://mikakares.net


Koomisen Oopperan liedkonserttisarja myynnissä

Liedsarjassa kuullaan nuoria suomalaisia oopperataiteilijoita Finlandia-talon Helsinki-salissa. Konsertit on teemoitettu, ja perjantai-iltapäivät täyttyvät eri maiden musiikista. Esityksen jälkeen alakerran Café Verandassa samppanjatarjous konserttivieraille. Myynnissä myös sarjalippu kaikkiin viiteen konserttiin!

Liedkonsertti: Erica Back
Perjantaina 20.1. Erica Back, mezzosopraano & Aura Go, piano. Teemamaa Ranska.
Monipuolinen mezzosopraano Erica Back on debytoinut tänä vuonna Kansallisoopperassa sekä kilpaillut menestyksekkäästi useissa eri laulukilpailuissa Suomessa.

Liedkonsertti: Sanna Matinniemi
Perjantaina 24.2. Sanna Matinniemi, sopraano (pianisti ilmoitetaan myöhemmin). Teemamaa Saksa. Ihastuttava Sanna Matinniemi on laulanut useita vuosia Saksasssa ja kartuttanut kilpailumenestystä muun muassa Kansainvälisessä Sibelius-laulukilpailussa sekä Timo Mustakallio –laulukilpailussa vuonna 2015.

Liedkonsertti: Johanna Lehesvuori 
Perjantaina 31.3. Johanna Lehesvuori & Tuula Hällström, piano. Teemamaa Amerikka.
Baritoni Kristian Lindroos on vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voittaja.

Liedkonsertti: Markus Suihkonen
Perjantaina 28.4. Markus Suihkonen, basso & Kiril Kozlovsky, piano. Teemamaa Venäjä.
Basso Markus Suihkonen on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 2015, ja on Martti Talvela -säätiön stipendiaatti vuodelta 2015.

Liedkonsertti: Laura Pyrrö
Perjantaina 26.5. Laura Pyrrö, sopraano & Tiina Korhonen, piano. Teemamaa Suomi.
Sopraano Laura Pyrrö on esiintynyt useimpien Suomen kaupunginorkestereiden solistina jsekä ulkomailla. Hän on tuttu myös vuoden 2014 Tähdet Tähdet tv-ohjelmasta.

 


Koko perheen ooppera Punahilkka nähdään Helsingissä tammikuussa

Helsingin Koomisen Oopperan ohjelmistossa nyt myös oopperaa lapsille! Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2016 debytoinut koko perheen ooppera Punahilkka nähdään tammikuussa Aleksanterin teatterissa.

Pienessä mökissä metsän keskellä asustaa mummi, kissa ja äitivuohi perheineen. Mutta mitä tapahtuukaan, kun keskelle idylliä tunkeutuu iso, paha ja hyvin nälkäinen susi? Mummi odottaa Punahilkkaa saapuvaksi, mutta hän ei vain näy. Metsästäjä rientää apuun, kuten kolme pikkukiliä ja kehräävä kissa. Missä luuraa Punahilkka ja miten suden käy? Tule satumetsään ottamaan selvää!

Míla Mellanován kirjoittama ja Jiří Pauerin säveltämä satuooppera Punahilkka (Červena Karkulká) yhdistää kaksi tsekkiläistä kansansatua, joissa kummassakin iso paha susi esiintyy.

Esitykset Aleksanterin teatterissa
ti 10.1.2017 klo 14.00 & klo 18.00
ke 11.1. 2017 klo 10.00 & klo 18.00

Liput 17,50/25,50/29,50 € (sis. palvelumaksut) osoitteesta www.lippu.fi/koominenooppera tai Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä puh. (09) 676 980 ma-pe klo 9 – 18, la-su klo 12 – 17

Musiikinjohto: Jenna Ristilä
Ohjaus: Ville Saukkonen
Lavastus ja puvut: Tyra Therman
Koreografi: Elina Orpana

Rooleissa:

Punahilkka, sopraano: Mari Karjalainen
Mummi, altto: Maiju Vaahtoluoto
Metsästäjä, baritoni: Joonas Asikainen
Susi, basso: Janne Hautsalo
Kissimirri, sopraano: Päivi Pylvänäinen
Vuohiemo Bělka: Hanna Seppänen
Kolme pikku kiliä: Mariia Bertus, Johanna Isokoski, Ruut Mattila
Tanssijapuput: Rikka Littunen, Eveliina Raaska, Suvi Nieminen

Orkesteri ESMO ensemble

Esityskieli suomi. Kesto vajaa tunti, ei väliaikaa.

Tuotanto: Helsingin Koominen Ooppera ja Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys ry.

Esitetty osana Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmistoa kesällä 2016.